Pariisi narkopolitseinikku kahtlustatakse kokaiinivarguses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto siseneb Pariisi politsei peakorteri territooriumile.
Politseiauto siseneb Pariisi politsei peakorteri territooriumile. Foto: SCANPIX

Prantsuse politseinikud võtsid ametivennalt ära enam kui 24 000 eurot, mis kokaiinivarguses kahtlustatu väitel on teenitud hasartmängudega internetis.

Pariisi narkopolitseinikule esitati esialgne süüdistus varguses ja narkootikumidega seotud kuritegudes.   

Uurijate oletusel varastas mees Pariisi politsei peahoonest 52 kilo kokaiini, mis oli kurjategijatelt konfiskeeritud. Narkokogust, mille hind tänavakaubanduses on ligi kaks miljonit eurot, pole kätte saadud.    

Politseinikud jõudsid 34-aastase kahtlusaluse jälile turvakaamera abil. Sellest saadud kaadritest oli näha, kuidas mees kannab kahte kotti ja lahkub varsti pärast seda politsei peakorterist.

Kahtlustatav pole oma sõnul seadusi rikkunud. Ülekuulamistel ei rääkinud ta mitte midagi.

Narkopolitseinik võeti kinni 2. augustil Lõuna-Prantsusmaal Perpignanis, kus tema perekonnal on suvekodu. Samas võeti ära enam kui 24 000 eurot sularahana.  

Ametivõimud kuulasid üle ka kahtlustatava abikaasa, et saada teavet pere ebatavalise elustiili kohta. Üks uurimisega seotud isik rääkis AFP-le, et politseinikule ja tema abikaasale kuulub Perpignanis seitse kinnistut.   

Siseminister Bernard Cazeneuve tunnistas, et politseiniku suhtes olevad kuriteokahtlused on äärmiselt tõsine asi. Mees on uurimise ajaks oma ametist kõrvaldatud.

Selle nädala alguses võtsid politseinikud kinni veel ühe kolleegi, kes oletuste järgi aitas ametivennal siseneda valve all olnud ruumi, kus hoiti konfiskeeritud kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles