Kõhutõbi kimbutab ka Vantaa randades supelnud inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane lipp rannas
Punane lipp rannas Foto: SCANPIX

Soomes Vantaas on enam kui paarkümmend inimest saanud rannast kõhutõve, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Suplejad on nakatunud Leppäkorvi ja Vetokannase randades. Mõningaid teated on haigestumistest tulnud ka Kuusijärvilt.

Vantaa tervishoiuametnikud uurivad haigestumiste põhjuseid ja võtavad veest proove. Kuni pole selge, mis kõhutõve põhjustab, ei soovitata inimestel neis kohtades ujuma minna.

Üks kõhutõvesse haigestunutest on 6-aastane Matias Huhtala, kes suples Vetokannase rannas 1,5 nädalat tagasi. Järgmisel päeval tõusis lapsel kõrge palavik, ta oksendas kümme tundi järjest. Lõpuks poisike minestas.  

«Ma pole varem näinud nii tõsiseid sümptomeid. Tavaliselt läheb kõhutõbi kiiresti mööda,» jutustas Matiase ema Marianne Huhtala ajalehele.

Vanemad kutsussid lapsele kiirabi, laps pandi tilgutite alla ja võis jääda koju kosuma.

Vantaa randades aset leidnud nakatumistest on tulnud teateid perioodil 29. juuli kuni 1. august.  

«Vajadusel võime kehtestada ujumiskeelu, kuid praegu on üksnes kahtlused. Baktereid pole vees lubatust rohkem. Viiruste uurimiseks võeti proovid teisipäeval. Tulemusi võib oodata hiljemalt esmaspäeval,» rääkis Vantaa linna tervisekaitseinspektor Saara Horn.

Soome erinevates piirkondades on kõhutõbi levinud erakordselt laialdaselt viimasel paaril nädalal. Tamperes on haigestunuid ligi tuhat, Sipoos Pilvijärvil enam kui 200. Seal tekitas pahandust noroviirus.

Haigussümptomid olid oksendamine, kõhulahtisus ja mõnel ka palavik. Vantaas on suur osa haigestunutest lapsed. «Lapsed on loomulikult riskirühmas, kuna neil läheb vett sagedamini suhu,» tõdes Horn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles