Bakuu: aseri relvajõud tapsid neli Armeenia sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani relvajõud
Aserbaidžaani relvajõud Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani relvajõud tapsid neljapäeval piiriületuskatsel neli Armeenia luurerühma sõdurit, teatas Bakuu.

«Armeenia luure- ning sabotaažirühm proovis ületada Aseri-Armeenia kontrolljoont Tovuzi rajoonis,» teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium. «Pärast luureüksuse avastamist lasti neil läheneda, mille järel alustati nende kahjutukstegemist. Pärast kaotuste kandmist luureüksus taganes,» lisati teates.

«Neli rühma liiget tapeti ning üks, Karen Petrosjan (1989) Berdi rajooni Tšinari külast, peeti kinni,» teatas ministeerium.

Bakuu ja Jerevani vaheliste pingete põhjuseks on Mägi-Karabahhi piirkond, mis on armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ja ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Vaherahuni jõuti 1994. aastal, kuid lõplikku relvarahu pole läbirääkimistest hoolimata tänini sõlmitud. Mägi-Karabahhi vabariiki ei ole tunnustanud ükski riik, ka mitte Armeenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles