Putin kutsus Lääne ärikogukonda juhinduma pragmatismist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin Vene valitsuse koosolekul Novo-Ogorjovos.
Putin Vene valitsuse koosolekul Novo-Ogorjovos. Foto: Reuters

Vene president Vladimir Putin ärgitas Lääne ärikogukonda juhinduma pragmatismist ja tervest mõistusest, sõltumata poliitilistest trendidest.

«Tänapäeval määrab ärilise edu tõhus rahvusvaheline koostöö. Ärikogukond, seal hulgas suurfirmad mõistavad seda suurepäraselt, hoolimata poliitilistest raskustest. On rõõmustav, et vaatamata poliitilistele trendidele, jäävad pragmatism ja terve mõistus peale,» ütles Putin videokonverentsi vahendusel naftaplatvormilt Kara merel.

Putini hinnangul on niisugune lähenemine vastutustundlik ja asjalik. «See on ainus produktiivne lähenemisviis. Me tervitame seda positsiooni. Omalt poolt oleme avatud koostöö laiendamisele meie partneritega,» sõnas Vene riigipea.

Venemaa teatas üleeile, et kehtestab täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja juurviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Euroopa Liit jõustas reedel pärast kuudepikkust kõhklust Venemaa-vastased majandussanktsioonid, mis on suunatud Venemaa panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles