Armeenia president: Armeenia-Aserbaidžaani konflikti eskaleerimine on tahtlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja tema Armeenia kolleeg Sergž Sargsjan.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja tema Armeenia kolleeg Sergž Sargsjan. Foto: SCANPIX

Armeenia president Serž Sargsjan ütles laupäeval Sotšis Vene riigipea Vladimir Putiniga kohtudes, et Bakuu õhutab sihilikult Armeenia-Aserbaidžaani konflikti.

«Mina informeerin teid omalt poolt olukorrast meie regioonis ja Armeenia-Aserbaidžaani olukorra tahtlikust eskaleerimisest Aserbaidžaani poolt,» ütles Armeenia riigipea.

Putin tegi ettepaneku arutada võimalusi Mägi-Karabahhi konflikti lahendamiseks.

«Avaneb võimalus arutada detailselt Karabahhi konfliktiga seotud küsimusi,» ütles Vene president ja lisas, et kõne alla võetakse ka mitmed kahepoolsed teemad.

Putin rõhutas, et Vene-Armeenia suhted on «erakordselt sõbraliku, strateegilise iseloomuga».

Kreml teatas laupäeval, et Putin võib kohtuda pühapäeval Sotšis oma Armeenia ning Aseri kolleegi Serž Sargsjani ning Ilham Alijeviga.

Bakuu ja Jerevani vaheliste pingete allikas Mägi-Karabahh on armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani  autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus aserite  ja armeenlaste vahel relvastatud konflikt. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ja ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Viimastel nädalatel on pinged taas lõkkele löönud. Neljapäeval teatas Bakuu nelja Armeenia sõjaväelase tapmisest piiriületuskatsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles