Ukraina väed pommitavad aktiivselt Donetski separatiste

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina väed pommitavad aktiivselt suurtükkidest separatistide käes olevat Donetskit ning põhjustasid öösel ja varahommikul suuri kahjustusi kõikjal linnas.

Sõjaväe pressiesindaja sõnul on separatistid paanikas ja põgenevad linnast, vahendas BBC.

«Hävitasime suurel hulgal vaenlasi ja nende varustust. Terroristide seas on kaos ja paanika,» ütles Oleksej Dmitrašivski ning lisas, et suur osa rünnakutest vaenlaste positsioonidele toimus öösel.

Donetski elanikud kannatavad aga keeruliste tingimuste all ning paljud neist otsivad peavarju keldrites ja pommivarjendites.

«See on päris sõda. Siin linnas on võimatu elada. Ma olen viimased nädal aega keldris maganud,» rääkis 38-aastane advokaat Inna Drobiševskaja uudisteagentuurile AP. «Me ei taha Novorossijat (Uus-Venemaa) sellise hinna eest.»

Ukraina sõjavägi pommitas hommikul linna aktiivselt ning sündmuspaigal viibivate ajakirjanike sõnul oli hiljem näha tänavatel leekides busse. Haiglad ja elumajad said samuti kahjustada.

Donetskist, milles elas enne konflikti algust umbes miljon inimest, on põgenenud hinnanguliselt 300 000 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles