Iraagi kohus andis õiguse Malikile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Nouri al-Maliki
Iraagi peaminister Nouri al-Maliki Foto: SCANPIX

Presidendi kohtusse andnud peaminister Nouri al-Maliki sai seal ka õiguse. Kohtu sõnul peab president tegema Maliki blokile ettepaneku valitsus moodustada.

Eelmisel aastal otsustas föderaalkohus tühistada ka piirangu, mis ei lubanud rohkem kui kaht ametiaega järjest valitseda.

Maliki on samal ajal toonud Bagdadi tänavatele eriväed ja lojaalsed relvagrupeeringud. Kui veel paari aasta eest sõnas Maliki, et ei plaani võimul jätkata, on ta viimasel ajal meelt muutnud. Kaotanud on ta aga liitlased USAs, Iraanis ning isegi oma Dawa parteis.

USA riigisekretär John Kerry on kinnitanud, et toetab vaidluses president Fouad Masoumi positsioone. Pole kindel, kas president ka kohtuotsuse järgi talitab.

Sunniäärmuslik ISIL/IS on viimaste kuudega vallutanud suuri osasid Põhja-Iraagist ning ohustab praegu Kurdistani pealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles