Prantsusmaal tabati Moskva metrooplahvatustega seostatavad tšetšeenid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park Kulturõ metroojaamas end õhkinud Džennet Abdurahmanova poseerib teadmata ajal tehtud fotol abikaasa Umalat Magomedoviga.
Park Kulturõ metroojaamas end õhkinud Džennet Abdurahmanova poseerib teadmata ajal tehtud fotol abikaasa Umalat Magomedoviga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei pidas kinni kolm tšetšeeni, keda kahtlustatakse seotuses märtsis 40 inimelu nõudnud Moskva metrood tabanud terrorirünnakutega.

Anonüümseks jääda soovinud Prantsuse julgeolekuallikate teatel peeti Lubjanka ja Park Kulturõ jaamades aset leidnud pommiplahvatuste korraldamisega seostatavad isikud kinni riigi lääneosas Sarthe´ piirkonnas, teatas venekeelne BBC.

Politsei ei avaldanud kinnipeetute nimesid, kuid need on välja selgitatud. Väidetavalt toetasid kahtlusalused juba varem Venemaal terrorismisüüdistusega kinni peetud isikut, kes olid seotud metroorünnakutega.

Anonüümseks jääda soovinud allika kinnitusel on üks Sarthe´ piirkonnas elanud tšetšeenidest seotud ka Tšetšeeni separatistide liidri Doku Umaroviga, kes võttis rünnaku eest ka vastutuse.

Esmaspäeval teatas Venemaa terrorismivastast võitlust koordineeriv komitee, et erioperatsiooni käigus peeti Dagestanis kinni mees, kuna väidetavalt aitas ta enesetaputerroristidest naistel jõuda Moskvasse. Sama haarangu käigus peeti kinni veel kuus naist, keda kahtlustatakse uute rünnakute kavandadamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles