Putin ja Lavrov teatasid humanitaarabikonvoi saatmisest Ukrainasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov koos president Vladimir Putiniga (istub).
Vene välisminister Sergei Lavrov koos president Vladimir Putiniga (istub). Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles telefonivestluses Euroopa Komisjoni presidendile José Manuel Barrosole, et Venemaa saadab koos Punase Ristiga Ukrainasse humanitaarabikonvoi, edastas Kremi pressiteenistus.  

Venemaa leppis Ukraina ja Punase Risti rahvusvahelise komiteega kokku humanitaarabi osutamises Kagu-Ukrainale, väitis ka Vene esidiplomaat Sergei Lavrov RIA Novosti vahendusel.

«Praeguseks on kõik võimalikud ja võimatud ettekäänded Vene abi mitteläbilaskmiseks kadunud,» ütles ta.

«Ma loodan, et lähiajal leiab see humanitaaraktsioon aset Punase Risti egiidi all. Me leppisime kõik detailid Ukraina juhtkonnaga kokku,» rääkis Lavrov. Minister täpsustas, et jutt käib Vene humanitaarabist.

Ta avaldas lootust, et «lääne partnerid ei hakka kaikaid kodaratesse pilduma».  

Lavrov rääkis, et kui osutuvad tõeks jutud Londoni, Washingtoni ja Berliini telefonivestlustest ja kui kolme riigi liidrid tõepoolest leppisid kokku, et Kagu-Ukrainale pole humanitaarabi vaja, kuna kõik vajalikud abinõud on võetud tarvitusele, siis on see «kisendav künism».

Kohe pärast Kremli avaldust sai teatavaks, et Ukraina president Petro Porošenko võttis telefonitsi ühendust USA presidendi Barack Obamaga.    

Punane Rist pole Kremli avaldust ega Lavrovi väiteid kommenteerinud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles