Ajakirjanikud süüdistavad Hamasi ähvardamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud süüdistavad Hamasi ähvardamises. Fotol paik, kus Gazas hukkus paletiinlasest videoajakirjanik
Ajakirjanikud süüdistavad Hamasi ähvardamises. Fotol paik, kus Gazas hukkus paletiinlasest videoajakirjanik Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline ajakirjanike organisatsioon Foreign Press Association süüdistab palestiinlaste rühmitust Hamasi ajakirjanike ähvardamises ja nende töö takistamises Gazas.

Organisatsiooni andmetel on ajakirjanikud saanud sealset olukorda kajastades mitmel korral ähvardusi ning neid on Hamasi võitlejate poolt kinni peetud, edastab AFP.

«Rahvusvahelist meediat ei saa takistada tööd tegemast ähvarduste või manipuleerimise abil. Samuti ei saa takistada tasakaalus uudiste edastamist, kasutades selleks vägivalda,» teatas ajakirjanike organisatsioon.

Iisraeli armee ja Hamasi vaheline lahingutegevus on kestnud rohkem kui üks kuu ning selle aja jooksul on konfliktipiirkonda sõitnud sadu välisriikide ajakirjanikke.

Foreign Press Associationi andmetel iga kümnes ajakirjanik on sattunud Hamasi tõttu raskustesse.

ÜRO andmetel on konfliktis hukkunud ligi 2000 palestiinlast. Iisrael on kaotanud umbes 60 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles