Kommersant: Vene automüüjad keelustaks BMWde ja Mercedeste riigihanked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigifirmad võivad omale alati osta kodumaised Ladasid. Fotol Lada XRAY.
Vene riigifirmad võivad omale alati osta kodumaised Ladasid. Fotol Lada XRAY. Foto: SCANPIX

Venemaa automüüjad esitasid valitsusele ettepaneku keelata ära autode ostmine riigihangete kaudu maadest, mis kehtestasid Vene-vastased  sanktsioonid, kirjutab Kommersant.

Nii näiteks ei saaks riigifirmadele enam BMWsid ja Mercedeseid osta.

Ettepanek hõlmab ka automudeleid, mida pannakse kokku Venemaal.

Teised turuosalised leiavad, et taoline keeld annaks löögi sisetööstusele, aga mitte välismaistele autokontsernidele.

Automüüjad edastasid oma ettepanekud pärast seda, kui peaminister Dmitri Medvedev oli ähvardanud kehtestada autotööstustes mõningad kaitseabinõud ja seda vastuseks lääne sanktsioonidele.

Edasimüüjaid ehmatas võimalus, et riik keelab välismaiste autode impordi üldse ära ja nii «otsustasid nad pakkuda välja adekvaatsema variandi».   

Favorit Motorsi (KIA, Ford Chevrolet’, Volvo jt automarkide edasimüüja) direktori Vladimir Popovi selgituse järgi kardavad automüüjad, et kaitsemeetmed viiakse sisse sama ootamatult, nagu tehti seda põlumajandustoodetega, kus need kehtestati turuosalistega konsulteerimata.     

Välismaiste autode edasimüüjad on ettevõtluses igasuguste piirangute vastu, kuid kui need on poliitilises mõttes vältimatud, siis tuleb mõelda välja kõige valutum variant.

Automüüjate ettepaneku järgi võib riigihangetes kasutada näiteks Lõuna-Korea, Hiina või kodumaiseid automarke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles