Foreign Policy: Putin on närtsinud musklimeeste Che Guevara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mickey Rourke Vene suveniiripoes.
Mickey Rourke Vene suveniiripoes. Foto: SCANPIX

USA välispoliitikaajakiri Foreign Policy arutleb oma veebiblogis Passport selle üle, mis tõmbab närtsinud eas musklimägesid – nagu näiteks eile Moskvas Vladimir Putini särgis patseerinud Mickey Rourke – Vene presidendi poole.

Foreign Policy kirjeldab, kuidas Rourke’ilt hiljuti Putini kohta päriti ja too vastas: «Ma olen temaga paar korda kohtunud. Ta vaatas mulle otse silma. Ma usun, et ta on hea mees.»

Ajakiri meenutab ka, et Rourke pole sugugi esimene «putinisse riietunud» vana USA musklimägi. Stevel Seagal soetas Putini pildiga särgi laupäeval Sevastoopolist pärast vene marurahvuslastele esinemist.

«See on osaliselt kuulsuste eestkostetöö: Seagal on tunnistanud imetlust Vladimir Putini vastu ja toetanud Krimmi annekteerimist Venemaa poolt,» kirjutab Foreign Policy. «Ja laupäevasel kontserdil nähti laval lehvimas Donetski Rahvavabariigi lippu.»

«Kuid asi on ka milleski muus,» jätkab ajakirjanik Simon Engler. «Nagu see Che Guevara T-särgiga kanepinarkar su keskkooliklassist, on need mehed ikonoklastid, kes otsivad ikooni.»

Tekst lõpeb Rourke tsitaadiga: «Poliitika ei huvita mind sittagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles