Lavrov palus Steinmeieril hõlbustada Vene abi saatmist Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank Walter Steinmeier (vasakul) ja Vene esidiplomaat Sergei Lavrov.
Saksa välisminister Frank Walter Steinmeier (vasakul) ja Vene esidiplomaat Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov kutsus teisipäeval oma Saksa ametivenda Frank-Walter Steinmeierit hõlbustama Vene humanitaarabi saatmist Ukrainasse, teatas Vene välisministeerium.

«Vestluse käigus arutasid ministrid Ukraina tegelikku olukorda. Nad omistasid eritähelepanu teravnevale humanitaarkriisile Ukraina kaguosas, millel on sealsele elanikkonnale katastroofilised tagajärjed,» teatas Vene välisametkond Lavrovi ja Steinmeieri telefonivestluse sisu edastades.

«Vene minister kutsus Steinmeierit kasutama iga võimalust, et aidata kaasa selle humanitaarmissiooni rakendumisele kooskõlas olemasolevate lepetega ning mitte lubada missiooni häirimist.» 

Lavrov rõhutas konfliktipiirkonda humanitaarabi saatmise hädavajalikkust ning mainis, et Venemaa on kokku pannud humanitaarkonvoi ja saatnud selle koostöös Kiievi ning Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega Ukraina poole teele. Moskva ootab konvoi kiiret ja turvalist sihtkohta jõudmist, lisas Lavrov.

Venemaa teatas teisipäeval, et 280 veokist koosnev kolonn 2000 tonni humanitaarabiga alustas varahommikul teekonda Ukraina piiri suunas, et toimetada Luganski oblastisse humanitaarabi.

Ukraina on teatanud, et on valmis vastu võtma Vene humanitaarkolonni laadungi, ent ei lase konvoid riiki. Punane Rist ei ole enda teatel Vene kolonnile «lõplikku heakskiitu» andnud ning ei tea, mis on selle lastiks.

Moskva teatas teisipäeva õhtul, et on jõudnud Ukrainaga konvoi piiriületuses kokkuleppele. Vene välisministeeriumi teatel peaks konvoi sisenema Ukrainasse Šebekino piiripunkti kaudu.

Šebekino piiripunktist idas asub Vene Belgorodi oblast ning läänes Ukraina Harkivi oblast, mis on Kiievi kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles