Lõuna-Korea arendab uut kaugmaaraketti

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea arendab uut raketti.
Lõuna-Korea arendab uut raketti. Foto: SCANPIX

Korea Vabariik on välja arendanud pikamaaraketi, mille laskeulatusse jäävad ka Korea Rahvademokraatliku Vabariigi tuumarajatised.

Anonüümseks jääda soovinud kaitseallikas kinnitas kohalikule riiklikule uudisteagentuurile, et Lõuna-Korea on hakanud tootma maa-maa tüüpi raketti Hyunmu-3C, mille laskeulatus on 1500 kilomeetrit, vahendas AFP.

Hyunmu-3C tegevusraadiusesse jääks ka osa Hiina Rahvavabariigist, Jaapanist ja Venemaast. Seni Lõuna-Korea arsenali kuulunud Hyunmu laskeraadius oli vaid 1000 kilomeetrit.

Lõuna-Korea kaitseministeerium pole väidet kinnitanud.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi andmetel on põhjanaabritel praegu hinnanguliselt tuhat eri tüüpi raketti ning nende arv on kahe aastaga kasvanud veerandi võrra. Paljud raketid on paigutatud kahe Korea vahelisele piirile ning suunatud Soulile ja teistele sihtmärkidele Lõuna-Koreas.

Ka on Pyongyang katsetanud kolm korda tuumapead kanda võivat kaugmaaraketti Taepodong. Ühtlasi on lubanud niinimetatud kurjuse teljele paigutatud riik mitte kunagi loobuda tuumarelvadest ning vastata igasugusele katsele riiki sõjaliselt isoleerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles