Obama kutsus säilitama rahu seoses teismelise tapmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees vaatab märulipolitsei tegutsemist Missouri osariigis Fergusonis, kus teismelise tapmise tõttu puhkesid rahutused.
Mees vaatab märulipolitsei tegutsemist Missouri osariigis Fergusonis, kus teismelise tapmise tõttu puhkesid rahutused. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kutsus täna üles säilitama rahu Missouri osariigi Fergusoni linnas, kus relvitu mustanahalise teismelise tapmine politsei poolt on vallandanud vihased protestid.

Obama avaldas kahetsust nooruki surma üle, ent ärgitas nii politseid kui meeleavaldajaid vägivallast hoiduma.

St. Louisi eeslinna Fergusoni politseinik tulistas laupäeval keset päist päeva 18-aastast noorukit Michael Browni, kes sai surma. Juhtum vallandas protestid, rahutused ja rüüstamise, mis on kestnud juba neli ööd.

Politsei lasi rahvahulga laialiajamiseks käiku pisargaasi, kummikuulid ja šokigranaadid. Kohalikud elanikud süüdistavad politseid rassismis.

Browni perekonna advokaat kutsus neljapäeval St. Louisi elanikke rahunema ja ärgitas föderaalvõime juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks Michaeli surnukeha sõltumatult uurima.

«Me peame keskenduma Michaeli asjus õigluse jaluleseadmisele, mitte lihtsalt vihased olema, ja sestap saadame sõnumi kõigile, kes Michael Brownist ja tema perekonnast tõeliselt hoolivad: püüdke oma protestides säilitada rahu ja vastutustunnet säilitada,» ütles perekonna esindaja Benjamin Crump CNN-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles