Guardian: Vene sõjaväemasinad sisenesid Ukraina territooriumile

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajalehe The Guardian andmetel sisenes neljapäeva õhtul Ukraina territooriumile 23 Vene soomustransportööri koos kütuseveokite ja teiste sõidukitega, millel olid Vene sõjaväe märgistused.

Sõidukite kolonn liikus esialgu Donetski lähedal asuva piiriületuskoha suunas, kuid jäi seisma tee äärde ning alles pimeduse saabudes sõitis üle piiri, kirjeldas sündmuspaigal viibinud Guardiani ajakirjanik.

Konvoi ületas piiri kohas, mis on Ida-Ukraina separatistide kontrolli all. Ukrainasse viiva tee ääres oli näha paari relvastatud meest.

Sõidukite konvoi ei tähenda tõenäoliselt Venemaa sissetungi Ukrainasse, kuid see oli järjekordne kinnitus Kiievi väidetele, et Vene sõdurid tegutsevad  Ukrainas aktiivselt.

Praegu pole teada, kuhu Vene sõjamasinad liiguvad või kauaks nad Ukrainasse jäävad.

Ukraina poole teel olnud teine konvoi ehk Vene «humanitaarkonvoi» peatus neljapäeval Kamensk-Šahtinski linnas. Uueks sihtpunktiks paistab olevat Izvarine piiripunkt, mida kontrollivad Luganski terroristid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles