IS: ajakirjanikud ei saa Putinile ja Niinistöle küsimusi esitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö
Soome president Sauli Niinistö Foto: SCANPIX

Soome presidendi Sauli Niinistö ja Vene riigipea Vladimir Putini kohtumist kajastavatele ajakirjanikele teatati, et arutelu kokkuvõtval pressikonverentsil ei saa esitada ühtegi küsimust.

Mõlemad riigipead tulevad lihtsalt pressi ette ja teevad avalduse. Praeguste andmete järgi toimub see kella 15 paiku, kirjutab Sotšis viibiv Ilta-Sanomate toimetaja Arja Paananen.

Taoline käitumine pole ebatavaline, kui seda võrrelda teiste Venemaa juhtkonnaga toimunud kohtumistega. Eelkõige just Putinit teatakse selle järgi, et ta ei taha olla ajakirjanike küsimuste märklauaks.

Tavaliselt korraldatakse sarnasele kohtumisele järgnenud pressikonverents selliselt, et ajakirjanikud saavad esitada piiranud arvul küsimusi.

Mõnikord on öeldud, et nii Vene kui Soome ajakirjanikud saavad esitada kõik ühe küsimuse. Mõnikord lubatakse kaks, kuid pingelise ajagraafiku tõttu võib juhtuda, et tegelikult saab esitada vaid ühe küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles