Orbán: EL tulistas endale sanktsioonidega jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orbán (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin.
Viktor Orbán (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbán väitis raadiointervjuus, et Euroopa Liit on Venemaale kehtestatud sanktsioonidega teinud rohkem liiga endale kui idanaabrile.

«EL ei peaks mitte ainult tootjatele tekitatud kahju kompenseerima, vaid kogu poliitika ümberhindama,» sõnas ta. «Ekspordile orienteeritud majandustele on majandussanktsioonid alati rahvuslike huvidega vastuolus.»

Orbán lubas ELi sees partnereid leida, kes veenaksid Brüsselit senist poliitikat muutma. Samuti kutsus ta korraldama ELi-Venemaa tippkohtumist, millel lepitaks kokku tulevases majanduskoostöös.

Euroopa Komisjon teatas eile, et võtab kasutusele «erakordsed abinõud», kompenseerimaks tootjatele sanktsioonidest tulenev kahju.

Venemaa on väljaspool ELi Ungari suurim majanduspartner ning andis sel aastal Budapestile ka mitme miljardi euro suuruse laenu, rahastamaks riigi ainsa tuumaelektrijaama laiendamist. Samuti sõltub Ungari Vene gaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles