Punase Risti Ida-Ukraina missiooni julgeolek on endiselt küsimärk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene nö humanitaarabikolonn 28 kilomeetri kaugusel Ukraina piirist.
Vene nö humanitaarabikolonn 28 kilomeetri kaugusel Ukraina piirist. Foto: SCANPIX

Venemaa saadetud humanitaarabi peaks jõudma Ida-Ukrainas Luganskisse, kus Rahvusvaheline Punase Risti Komitee (ICRC) selle laiali jagab, kuid missiooni julgeoleku tagamine ei ole veel lõplikult paika pandud, ütles Punase Risti tegevuse juht Euroopas ja Kesk-Aasias Laurent Corbaz.

Pärast seda, kui humanitaarabilaadung on Venemaal Donetski piiripunktis tollikontrolli läbinud, toimetatakse see Luganskisse, kus laadidakse ühte baasi ning Vene veokid naasevad sama teed mööda Venemaale, ütles Corbaz täna Kiievis.

Punane Rist vastutab kohalikele elanikele abi jagamise eest, lisas ta.

Corbaz rõhutas, et Punase Risti missiooni julgeolekut puudutavad küsimused ei ole veel lõplikult lahendatud. Organisatsioon arutab neid probleeme kõigi osapoolte, teiste seas isehakanud Luganski rahvavabariigi esindajatega.

Corbaz ütles, et humanitaarabi jagatakse laiali Luganskis ja regiooni teistes piirkondades, kaasa arvatud linnades ja külades, mis ei ole enam relvarühmituste kontrolli all.

Vastates küsimusele, kas abikonvoid võiks saata Vene sõjatehnika, ütles Corbaz, et kokkulepe ei näe sellist võimalust ette.

Corbaz ütles, et Punane Rist tegutseb vastavalt Ukraina ja Venemaa vahel saavutatud kokkulepetele.

Osapooled leppisid kokku, et kui mõnda tingimust ei täideta, võib Punane Rist oma missiooni katkestada.

Punane Rist nõustub Vene humanitaarabiga ainult juhul, kui saab töötada oma reeglite järgi, sõnas Corbaz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles