Porošenko: Ukraina väed hävitasid suure osa üle piiri tulnud sõjaväemasinatest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko vestles täna telefoni teel Suurbritannia peaministri David Cameroniga ning üheks teemaks, millest riigijuhid rääkisid, oli eile õhtul Ukraina territooriumile sisenenud Vene sõjaväemasinate konvoi.

Porošenko ja Cameron arutasid, kuidas reageerida informatsioonile, et Vene sõjaväemasinad sisenesid Ukraina territooriumile, mille paljastasid eile Briti ajalehe The Guardian ajakirjanikud, seisis Ukraina presidendi kodulehel.

Porošenko sõnul vastab see info tõele ning Ukraina suurtükid hävitasid öösel suure osa Vene sõjaväemasinatest.

Porošenko väljendas muret piiril valitseva olukorra pärast ning täpsemalt selle üle, et palju Vene sõjatehnikat ja relvi liigub endiselt Ukraina territooriumile.

Ukraina sõjaväe pressiesindaja Andrei Lõsenko kinnitas samuti, et valitsusväed ründasid üle piiri tulnud Vene soomukeid ning hävitasid osa nendest. Ta lisas ka, et Venemaa poolelt tulistatakse endiselt Ukraina vägesid suurtükkidest.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen teatas varem, et allianss on teadlik Vene sõjaväemasinate sisenemisest Ukrainasse. «See, mida me nägime eile, oli jätk sellele, mida me oleme juba pikemat aega näinud,» rääkis ta.

Suurbritannia kutsus vahejuhtumiga seoses Vene suursaadiku vaibale, et saada selgitust väidetele Venemaa sissetungi kohta.

Ajalehe The Guardian andmetel sisenes neljapäeva õhtul Ukraina territooriumile 23 Vene soomustransportööri koos kütuseveokite ja teiste sõidukitega, millel olid Vene sõjaväe märgistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles