Kiiev: Venemaa humanitaarabi võib tulla Ukrainasse 30 kuni 50 veoki kaupa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene humanitaarkonvoi
Vene humanitaarkonvoi Foto: SCANPIX

Ukraina fiskaalteenistus tegi reedel ettepaneku, et Venemaa humanitaarabi Ida-Ukrainale võiks siseneda Ukraina territooriumile 30-50 veokist koosnevate konvoide kaupa.

«Me ootame, et pärast seda, kui Punane Rist esitab dokumendid, alustavad tolliteenistused intensiivselt tööd ning me võime viia selle protseduuri lõpule 3-5 päevaga,» ütles Ukraina riikliku fiskaalteenistuse asejuht Anatol Makarenko reedel Kiievis pressikonverentsil.

«Kõik sõltub sellest, kuidas veokid tulevad kontrollpunkti. Nad võiksid tulla 30-50 sõiduki suuruste rühmadena,» ütles Makarenko.

«Rahvusvaheline Punane Rist ei ole veel valmis, neil ei ole veel materjale,» lisas ta.

Ukraina tolliametnike ja piirivalvurite ühisrühm on juba saadetud Venemaa poolele Izvarine-Donetski piiripunktis ning on valmis alustama tööd, ütles Makarenko.

Rühm koosneb rohkem kui 50 inimesest, kes hakkavad kontrollima kõiki veokeid ja laadungeid, kasutades ka eriväljaõppega koeri, et avastada relvi, uimasteid ja inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles