IAEA juht saabus Iraani läbirääkimisi pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht Yukiya Amano kohtus täna Iraani presidendi Hassan Rouhaniga.
Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht Yukiya Amano kohtus täna Iraani presidendi Hassan Rouhaniga. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht Yukiya Amano saabus Iraani, et pidada läbirääkimisi president Hassan Rouhaniga, teatas täna riigitelevisioon.

Lisaks kohtub Amano ka välisminister Mohammad Javad Zarifi ja Iraani tuumaagentuuri juhi Ali Akbar Salehiga.

Visiidist üleeile teatanud IAEA andmeil arutab Aamano kõnelustel Iraani juhtkonnaga islamivabariigi vastuolulist tuumaprogrammi ja edasise koostöö võimalusi.

ÜRO tuumaagentuuri juht külastas Iraani viimati novembris.

Amano külaskäik Iraani saab teoks enne Teherani ja kuue suurriigi (ÜRO Julgeolekunõukogu alalised liikmed ja Saksamaa - P5+1) uut tuumakõneluste vooru, millega loodetakse Iraani tuumaprogrammi kärpida.

P5+1 läbirääkimisdelegatsiooni juht, Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton ütles augusti alguses, et kõnelused algavad enne ÜRO peaassambleed 16. septembril.

Kõneluste osapooled otsustasid pärast mitu kuud väldanud ponnistusi endale määratud 20. juuli tähtaja edasi lükata ja loodavad nüüd jõuda 24. novembriks Iraani tuumaprogrammi asjus lõplikule kokkuleppele, mis peaks hajutama kartuse Iraani tuumaprogrammi võimalike relvaambitsioonide ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles