Süürias hukkus õhurünnakus pühasõdalaste vastu vähemalt 39 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänastes õhurünnakutes sai surma vähemalt 31 võitlejat ja mitu tsiviilisikut.
Tänastes õhurünnakutes sai surma vähemalt 31 võitlejat ja mitu tsiviilisikut. Foto: SCANPIX

Süüria väed korraldasid pühapäeval mitu õhurünnakut Islamiriigi (IS) pühasõdalaste positsioonidele, tappes vähemalt 31 võitlejat ja kaheksa tsiviilisikut.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse sõnul korraldas Süüria õhuvägi riigi põhjaosas Raqqas ISi vastu vähemalt 19 rünnakut. Inimõiguslaste hinnangul oli tegemist režiimi ühe ägedaima rünnakuga pühasõdalaste vastu terve aasta jooksul.

Rünnakutes sai vigastada umbes 40 islamivõitlejat, teatasid aktivistid.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis reedel ühehäälselt vastu resolutsiooni, mis on suunatud Süürias ja Iraagis tegutseva Islamiriigi vastu.

Resolutsiooni püütakse peatada islamistide rahastamine ja välisvõitlejate vool piirkonda.

«Oleme näinud nende õudustäratavaid metsikusi, mille eesmärgiks on tervete kogukondade hävitamine usulistel põhjustel, valimatuid mõrvu, ebainimlikult julmi hukkamisi, tahtlikku tsiviilisikute sihtmärgiks valimist, naiste ja laste vastu suunatud jõhkrat seksuaalvägivalda ja inimrööve,» ütles Suurbritannia saadik maailmaorganisatsiooni juures Mark Lyall Grant.

Resolutsioonis nõutakse, et Iraagis ja Süürias tegutsev Islamiriik läheks viivitamatult laiali ja loovutaks relvad. Granti sõnul lisati musta nimekirja ühtlasi kuus islamistide liidrit, mis tähendab kõigi varade külmutamist ja reisikeeldu.

Kalifaadi väljakuulutanud islamistid on saanud kurikuulsaks metsikuste ja julmuste poolest.

Äärmusrühmituse  pühasõdalased tapsid Süüria idaosas kahe nädalaga ühe hõimu rohkem kui 700 liiget, teatasid inimõiguslased päev varem. Vaatluskeskuse andmetel on tapetute seas Shaitati hõimu 100 võitlejat, kuid ülejäänud ohvrid on tsiviilisikud. Veresaun leidis aset mitmes külas Deir Ezzori provintsis. Äärmuslased hukkasid reedel Iraagi põhjaosas vähemalt 80 jeziidi usuvähemuse liiget ja röövisid kümneid naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles