Meeleavaldajad protestivad aidsikonverentsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Viinis
Meeleavaldajad Viinis Foto: SCANPIX

Viinis toimuva rahvusvahelise aidsikonverentsiga kaasnevad mitmed protestimarsid. Demonstrandid käivad ringi sõnumiga «Purunenud lubadused tapavad» ning nõuavad, et rikkad riigid täidaksid oma lubadusi ning kõik aidsiravimid jõuaksid abivajajateni.

Rahvusvahelise Aidsi Ühingu esindaja Julio Montaner kritiseeris poliitikuid, kellel pole olnud probleemi leida raha ahnetele pankuritele, aga kelle rahakotid on alati tühjad, kui on tegemist tervisega, vahendab Euronews.

Statistika on kohutav ning räägib enese eest: aidsi põeb üle 33 miljoni inimese ning haigus on tapnud alates 1980ndatest juba üle 25 miljoni inimese.

Konverentsil avaldatud raport oli aga üpris positiivne ning väitis, et isegi keset majanduskriisi suudeti piisavalt panustada aidsi ravimisele. Samuti andis järjekordne uurimus lootust, et HIV patsiente ravides suudetakse peale nende eluaja pikendamise ka peatada ravimatu viiruse levikut.

18. aidsikonverents toimub 18.-23. juulil Viinis ning selle eesmärgiks on pöörata tähelepanu inimeste õigusele seoses HI-viirusega ning valgustada olukorda Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias, kus nakatanute arv pidevalt tõuseb. Konverentsilt võtavad paljude teiste kõrval osa ka Annie Lennox, Bill Clinton, Bill Gates, Heinz Fischer ja Norra kroonprintsess Mette-Marit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles