David Cameron: Islamiriik ohustab Euroopat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron avaldas väljaandes Sunday Telegraph artikli, milles hoiatab, et Islamiriik ja selle võitlejad ohustavad Euroopat, kaasa arvatud Suurbritanniat.

Cameroni sõnul on Süürias ja Iraagis suuri alasid vallutanud äärmusrühmitus Islamiriik suur oht ning pühasõdalaste peatamiseks tuleb mängu panna nii humanitaarabi, diplomaatia kui ka sõjalised oskused.

Cameroni arvates ei peaks Suurbritannia oma armeeüksusi Iraaki saatma. Samas ta tõdes, et humanitaarabi ei ole piisav konflikti laienemist ära hoidma.

«Kui me ei suuda selle terroristliku rühmituse edasitungimist ära hoida muutub see aina tugevamaks ning siis võivad džihadistid rünnata meid Briti linnade tänavatel,» teatas peaminister.

Cameroni sõnul peaks Suurbritannia haarama enda juhtrolli Iraagi uue valitsuse toetamisel.

Briti peaministri sõnul peab ta riik tegema rohkem koostööd konfliktipiirkonna teiste riikidega nagu Saudi Araabia, Katari, Türgi ja Egiptusega ning võimalusel ka Iraaniga.

Briti kaitseminister Michael Fallon sõnas möödunud laupäeval, et Suurbritannia jätkab Põhja-Iraagi kohal militaarlende, hoidmaks ära pühasõdalaste rünnakud sealsete vähemusrahvuste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles