«Donetski Rahvavabariigis» kehtestati surmanuhtlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad kustutamas tuld Donetskis suurtükituld.
Tuletõrjujad kustutamas tuld Donetskis suurtükituld. Foto: SCANPIX

Olematu Donetski Rahvavabariigi (DRV) ametivõimud kehtestasid piirkonnas surmanuhtluse, kuid nad ei välista, et see tühistatakse pärast lahingutegevuse lõppemist Ida-Ukrainas.

«Donetski Rahvavabariigi» ministrite nõukogu presiidium kinnitas oma kriminaalkoodeksi, mille järgi saab väga raskete kuritegude sooritajat karistada surmanuhtlusega.

Nn DRV esimene asepeaminister Vladimir Antjufejev rõhutas, et surmanuhtluse sisseviimine pole mitte kättemaks, vaid sotsiaalse kaitse kõrgeim tase.

«Me peame olema ohvri poolt, tema lähedaste poolt. Me peame kaitsma rahvast,» selgitas Antjufejev.

Asepeaminister Aleksandr Karamani sõnul lähevad «Donetski Rahvavabariigi» võimud pärast lahingutegevus lõppemist Donbassis kriminaalseaduste humanitaarsemaks muutmise teele.   

Ministrite nõukogu presiidiumis võeti vastu otsus sõjaväekohtute kohta. Peaminister Aleksandr Zahhartšenko sõnul kergendab see oluliselt võitlust bandiitide ja marodööridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles