Taani plaanib vähendada immigrantide palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naser Khader
Naser Khader Foto: SCANPIX

Taanit on haaranud poliitiline tüli, kuna juhtiva partei liikmed tegid ettepaneku vähendada immigrantidest tööliste palka poole võrra.

Vastuolulise plaani käis välja immigrantide esindaja Karsten Lauritzen peaministri liberaalsest parteist. «Taani kõrged miinimumpalgad toimivad tõketena, mis ei lase immigrantidel tööd saada. Kui me tahame neid getodest välja saada, peame neile vähem maksma,» ütles Lauritzen Berlingske Tidene ajalehele.

Taani immigrantide arv on umbes 450 000, mis moodustab kogu rahvastikust 12 protsenti. Lauritzen tegi ettepaneku maksta immigrantidest töölistele esimese poole aasta jooksul 50 Taani krooni (105 Eesti krooni) tunnis tavalise miinimumpalga 100 Taani krooni (210 Eesti krooni) asemel. Tema sõnul aitaks selline süsteem muuta immigrandid regulaarseteks töölisteks, vahendab The Independent.

Vastumeelsust taolisele ettepanekule on esitanud Taani vasakpoolne partei, aga negatiivseid noote on tulnud ka valitsusparteist. Immigratsiooniminister Birthe Hornbech ütles avalikult, et Lauritzeni idee on vastuvõetamatu, kuna häbimärgistab immigrante.

Lauritzeni plaani poolt on tööminister Inger Stojberg ning immigratsiooni esindaja konservatiivsest parteist Naser Khader. Immigrandi taustaga Khaderi sõnul on see hea idee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles