Berliinis toimetati Ebola-kahtlusega sakslanna haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides politseinikud täna Berliinis Prenzlauer Bergi linnajao tööbüroo ees.
Maskides politseinikud täna Berliinis Prenzlauer Bergi linnajao tööbüroo ees. Foto: SCANPIX

Berliini hädaabiteenistused piirasid täna Saksamaa pealinnas Berliinis ümber kohaliku tööbüroo ja toimetasid sealt haiglasse naise, kellel olid Ebolale viitavad sümptomid. 30-aastane naine oli tööbüroos kokku varisenud, kirjutab Berliner Morgenpost.

Politsei kinnitas Berliner Morgenpostile, et naisel kahtlustatakse Ebolat. Võimud piirasid tööbüroo juures ümber suure maa-ala. Ajalehe info kohaselt on haigestunu saksa naine, kes oli hiljuti viibinud Ebola epitsentriks olevas Lääne-Aafrikas. Täna oli tal tööbüroos vereringekollaps.

Berliini tuletõrje esindaja kinnitas, et naisel kahtlustatakse Ebolat. Ohver kurtis sündmuskohale saabunud tuletõrjujatele valjuhäälselt iiveldust ja palavikku ning kohale kutsuti meedik. Ka on praeguseks kindlaks tehtud kõik isikud, kellega naine võib olnud kontaktis olla.

Naine isoleeriti esialgu kiirabiautosse. Siis viidi ta politseiautode saatel Virchowi kliinikusse nakkushaiguste osakonda uuringutele.

Sündmuskohale on toodud 20 tuletõrjujat ja parameedikut, varsti saabuvad sinna ka 40 märulipolitseinikku.

Intsident toimus tööbüroo teisel korrused. Sealsed töötajad peavad haiguse tuvastamiseni sinna jaama. Esimesel korrusel viibinud inimesed lubati täna keskpäeval hoonest lahkuda.

Ebolat on võimalik tuvastada vaid vereanalüüsiga. Esimesed viiruhaiguse märgid on palavik ja vereringehäired. Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) andmete järgi on Libeerias, Sierra Leones, Guineas ja Nigeerias Ebola tõttu surnud 1229 inimest, nakatunuid on kokku loetud 2240.

Ebola levimist Euroopasse peetakse vähetõenäoliselt ja ka Saksamaal pole ükski Ebola-kahtlus kinnitust leidnud.

Virchow haiglas on 2010. aastast alates eriti ohtlike haigustega patsientidele mõeldud eripalat. Sealse 20 voodiga on see suurim isolatsioonipalat Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles