Hollande tunnistas esmakordselt, et Prantsusmaa saatis Süüria mässulistele relvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Hollande.
Prantsusmaa president Francois Hollande. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande tunnistas täna suurtest rahvusvahelistest ohtudest rääkides esmakordselt, et Prantsusmaa andis Süüria mässulistele relvi. 

«Me ei saa rohkem piirduda traditsiooniliste debattidega sekkumisest või mittesekkumisest. Me peame vaatama globaalset strateegiat,» ütles Prantsuse president.

Hollande möönis esmakordselt, et Prantsusmaa toetas Süüria opositsiooni relvadega, kuid ei täpsustanud, millistega.

«Rahvusvahelisel kogukonnal lasub väga tõsine vastutus selle eest, mis toimub Süürias,» rõhutas Hollande.

«Kui kaks aastat tagasi oleks astutud samme üleminekuperioodi rakendamiseks Süürias, siis praegu ei oleks meil Islamiriiki, ja kui aasta tagasi poleks suurriigid reageerinud keemiarelva kasutamisele [Süüria presidendi] Bashar al-Assadi režiimi poolt siis oleksime praegu kohutava valiku ees - kas diktaator või terroriorganisatsioon,» ütles ta.

«Ma arvan, et me seisame silmitsi kõige ohtlikuma rahvusvahelise situatsiooniga alates 2001. aastast. Sel puhul organiseerin ühise Islamiriigi-vastase algatuse alates septembri algusest,» teatas Hollande intervjuus ajalehele Le Monde. 

Hollande'i sõnul kavatseb ta teha ÜRO Julgeolekunõukogu liikmetele ja Lähis-Ida riikidele ettepaneku korraldada rahvusvaheline konverents sarnaselt tänavu mais läbi viidud konverentsile Nigeeria äärmusrühmituse Boko Haram suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles