Venemaal on hakatud autosid hobuste vastu vahetama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal on hakatud autosid hobuste vastu vahetama
Venemaal on hakatud autosid hobuste vastu vahetama Foto: SCANPIX

Venemaa suurlinna Jekaterinburgi lähedal asuva väikelinna Verhnaja Salda elanikud on hakanud vahetama autosid hobuste vastu, kuna loomi on lihtsalt oluliselt odavam pidada.

Verhnaja Saldas elab umbes 50 000 inimest, edastab Reuters.

Hobuseid on hakanud kasutama näiteks toru- ja elektrifirmade töötajad, kelle kinnitusel on auto kasutamine märksa kallim kui hobuse ülalpidamine.

 Töömehed liiguvad ühest tööpaigast teise hobuste veetavatel vankritel, kuhu on pandud ka vajalikud tööriistad.

«Hobune on hobune ja auto on auto. Talvel on autoga üsna raske mitmetesse paikadesse pääseda, hobusega seevastu saab igale poole,» tõdes üks hobuse kasutajatest Andrei Savtšenko.

Ta lisas, et hobune on keskkonnasõbralik ning ei tekita heitgaase.

Torulukksepp Aleksei Frolov on rahul, et hobused võimaldavad nii ratsutamist kui vankri vedamist.

«Hobused saavad transportida kohale kõik vajaliku. Pole probleeme ka pika toru toomisega,» nentis meistrimees.

Torulukkseppade ja elektrike tööd koordineeriv Demid Išenko lisas, et nüüdisajal on autode kasutamine ja hooldamine väga kallis.

«Kui igal meistril oleks oma auto, siis oleksid nad varsti pankrotis, sest masina kulukus on hobuse omast märgatavalt kallim. Bensiini hind on üle mõistuse. Seetõttu leidsime, et tuleb ajas tagasi minna ning hobune ja vanker kasutusele võtta,» teatas Išenko.

Enamikule linnaelanikele meeldivad tänavapilti ilmunud hobused ja vankrid.

«Kes ütles, et hobused segavad tavapärast liiklust? Nad ei sega. Hobusega on lihtsam kui autoga, millel võib näiteks ootamatult mõni rike tekkida. Auto võib kiirem olla, kuid hobuse küüdis on mugavam. Hobused on nutikad loomad,» lausus üks anonüümseks jääda soovinud elanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles