USA kaitseminister: Islamiriik ei ole tavaline terrorirühmitus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chuck Hagel
Chuck Hagel Foto: SCANPIX

USA kaitseministri Chuck Hageli sõnul ei ole Iraagis ja Süürias suuri alasid vallutanud sunniitlik äärmusorganisatsioon Islamiriik tavaline terrorirühmitus.

Hageli andmetel on need pühasõdalased paremini relvastatud, treenitud ja rahastatud kui ülejäänud praegu maailmas tegutsevate terroristlike organisatsioonide liikmed, edastab AFP.

Hagel lisas, et Islamiriigi võitlejate edu taga on  kõrge moraal ning hea sõjaline strateegia. Suurt rolli mängib ka see, et neil on piisavalt raha.

«Islamiriigi tegevus ületab kõik selle, mida seni terroriorganisatsioonidest teame,» jätkas kaitseminister.

USA kindrali Martin Dempsey sõnul peavad lääneriigid tegema ühiseid jõupingutusi, et Islamiriigi tegevust takistada ja laienemine peatada.

«Islamiriigi vastased rünnakud Põhja-Iraagis ei aita kaasa selle organisatsiooni tegevuse peatamisele. Seda tuleb teha ka Süürias. Nende loodud niinimetatud kalifaat tuleb lõhkuda,» teatas kindral.

Lääne meedia edastas, et Süüria armee õhurünnakutes võis hukkuda Islamiriigi üks juhte Abu Mosa.

Briti väljaande The Independent andmetel kuulutasid pühasõdalased Twitteris Abu Mosa märtriks.

Abu Mosat tuntakse ka videost, milles ta teatab, et paneb Islamiriigi mustvalge lipu lehvima Valge Maja katusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles