Soome ombudsman peab ühiskomisjoni Venemaaga mõttetuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome laste ombudsman Maria-Kaisa Aula leiab, et Soome-Vene ühiskomisjoni laste hooldusõiguse küsimuses pole vaja, sest nende probleemide lahendamiseks peaks piisama ka olemasolevatest lepingutest ja seadustest, vahendab uudistevõrk YLE.


Ettepaneku, et selline komisjon tuleks luua, tegi Venemaa laste ombudsman Pavel Astahhov. Tema plaani kohaselt võiksid komisjoni töö osaleda mõlema maa laste ombudsmanid ning välis- ja justiitsministeeriumite esindajad.

«Meil on piisavalt palju rahvusvahelisi kokkuleppeid nagu näiteks Haagi konventsioon ja ÜRO lapse õiguste konventsioon, nagu ka Euroopa Nõukogu laste küsimustele keskenduv kokkulepe,» rääkis Aula. «Ja meie oma seadused suunavad meie tegevusi. Miks peaks me vajama sellist komisjoni?»

Aula sõnul võivad Venemaa ja Doome kahtlemata arutada omavahel arvamuste erinevusi ja suurendada mõlemapoolset mõistmist, kuid sellegipoolest järgib Soome hooldusõiguse ja lastekaitse küsimuses omaenese seadusi.

Vastavalt Soome seadustele arvestatakse hooldusõiguse küsimuses lapse kultuurilist tausta. Aula kinnitusel hõlmab see ka lapse emakeele ja usutunnistuse arvessevõtmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles