Slovakkia andis Guantanamost tulnutele elamisloa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. juulil peeti Sanaas meeleavaldust jätkuvalt Guantanamos peetavate jeemenlaste vabastamise nimel.
3. juulil peeti Sanaas meeleavaldust jätkuvalt Guantanamos peetavate jeemenlaste vabastamise nimel. Foto: SCANPIX

Slovakkia andis kolmele jaanuaris nende riiki saabunud endisele Guantanamo vangile alalise elamisloa, vahendab uudistevõrk AFP riigi siseministeeriumi teadet.


«Nad koliti Kagu-Slovakkia pagulaslaagrist Kesk-Slovakkiasse Zvoleni integratsioonikeskusse, kuhu nad jäävad kuueks kuuks,» rääkis Slovakkia siseministeeriumi pressiesindaja Lucia Garajova.

Möödunud kuul alustas kolmik Slovakkia pagulaslaagris näljastreiki, millega nad protestisid sealsete halbade elamistingimuste, isolatsiooni ja nende usulisi tõekspidamisi eirava toidusedeli vastu.

«Nad lõpetasid näljastreigi pärast nädalat aega, kui leppisid kokku oma edasise Slovakkiasse jäämise tingimustes,» rääkis Amnesty Internationali Slovakkia haru juht Branislav Tichy.

Jaanuaris veel Slovakkia välisministri kohta pidanud Miroslav Lajcak ütles toona, et nende riiki toodavad vangid valiti välja individuaalselt ning neist ühelegi pole kunagi esitatud süüdistust ega pole neid ka vangi mõistetud. Rohkem kommentaare võimud Guantanamost saabunute kohta ei jaganud, öeldes, et soovivad neid ühiskonda integreerida.

Slovakkia ajaleht SME kirjutas täna, et mehed on pärit Egiptusest, Aserbaidžaanist ja Tuneesiast ning integratsioonikeskuses saavad nad liituda oma perekonnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles