Nigeerias on islamistide rünnaku järel kadunud 35 politseiametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami võitleja
Boko Harami võitleja Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas on pärast islamistide rünnakut Gwoza linna lähedal asuvale politseiakadeemiale kadunud 35 korrakaitsjat, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Islamistlik äärmusrühmitus Boko Haram vallutas Gwoza linna varem sel kuul ja ründas õppeasutust kolmapäeval. Valitsusväed on kinnitanud, et valmistatakse ette operatsiooni linna tagasivallutamiseks.

«Viimase rünnaku järel on kadunud 35 politseiametnikku, nende asukohta üritatakse kindlaks teha,» ütles politsei eestkõneleja Emmanuel Ojukwu.

Ojukwu sõnul on veel vara oletada, kas politseinikud on võetud pantvangi või tapetud.

«Mõned neist võidi rünnaku käigus tappa ja nende laipu pole veel leitud, kuid osad võisid ka pakku pääseda ja pole saanud võimudega ühendust võtta,» arvas eestkõneleja.

Boko Haram võttis sel nädalal kontrolli alla ka Buni Yadi linna Yobe osariigis. Viimastel päevadel linnast põgenenud elanike sõnul on islamistid hakanud seal hukkamisi läbi viima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles