Meedia: täna maeti Pihkvas salaja dessantväelasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina armee toimetas 21. augustil Luganski lähistel haavata saanud kaaslase haiglasse. Samal päeval võtsid julgeolekujõud oma valdusesse kaks Pihkva dessantväelaste sõidukit.
Ukraina armee toimetas 21. augustil Luganski lähistel haavata saanud kaaslase haiglasse. Samal päeval võtsid julgeolekujõud oma valdusesse kaks Pihkva dessantväelaste sõidukit. Foto: SCANPIX

Pihkva oblastis Võbutõs maeti täna hommikul salaja maha dessantväelased, kes olid hukkunud teadmata asjaoludel.

Salajastest matustest, kus osales sadakond inimest, kirjutas väljaanne Slon viitega kohalikele allikatele. Ühe pealtnägija kinnitusel sõdurite hukkumise kuupäevi ega asjaolusid ei avaldatud. Teada oli üksnes lahkunute nimed. Matused toimusid sõjaväepolügooni kõrval asuval kalmistul.

Üks teine allikas käis Võbutõs kohalikul surnuaial ja leidis sealt kaks värsket hauda, millel olid Pihkva dessantvägede üksuse lintidega vanikud.  

Ukraina ajakirjanikud riputasid 21. augustil internetti fotod kaudsete tõenditega Pihkva dessantväelaste osalemisest Luganski oblastis Lutuginos toimunud lahingutes. Fotodel on näha sõdurite nimedega dokumente, relvi, dessantväelaste barette.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles