Mida sööb Venemaa president Vladimir Putin?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin koos Dmitri Medvedeviga
Vladimir Putin koos Dmitri Medvedeviga Foto: SCANPIX

Soomlased haaravad poest odavat Putini-juustu ja Putini-võid, kuid mida Venemaa president Vladimir Putin tegelikult ise sööb?

Soomlased on Venemaa ja lääneriikide vaheliste majandussanktsioonide tõttu saanud viimasel ajal osta miinimumhinnaga toiduaineid, mis esmalt olid mõeldud Venemaa turule, edastab iltasanomat.fi.

Kindlasti ei söö Putin selliseid tooteid, mis nüüd soomlaste toidulaual on.

Väljanne Moscow Times avaldas kirjutise, milles tsiteeritakse Venemaa presidendi eksnaise Ljudmila Putina sakslannast sõbranna Irene Pietschi raamatut «Fragile Friendship» neid kohti, milles on juttu Putini söömisharjumustest.

Raamat ilmus 2000. aastate alguses, kui Ljudmila Putina ja Vladimir Putin elasid veel koos.

Vladimir Putin eelistavat väga tervislikku toitu – putrusid, köögivilju nagu värsked kurgid, tomatid, salat ning puuvilju.

Hommikuti on Putini toidulaual puder, mesi ja kohupiim.

Putini lemmikliha on lambaliha, kuid kaaskonna sõnul eelistab ta siiski pigem kala. Maiustusi ei söö Venemaa president peaaegu üldse, välja arvatud jäätis, mida ta võib süüa üsna suures koguses.

Raamatus seisab, et Putin on toidu suhtes võrdlemisi nõudlik. Kui toidu maitse ei ole meeltmööda või on toidus tema jaoks midagi ebasobivat, jätab ta selle söömata.

Ljudmila Putina paljastab raamatus, et ta mees ei kiitnud kunagi tema valmistatud toitu. Vladimir Putin järgis pere-elus kahte põhilist asja – naine peab tegema kõik kodused tööd ning abikaasat ei tohi liigselt kiita, et ta uhkeks ei läheks.

Riiklikel vastuvõttudel ja välisvisiitidel sööb Putin vähe ja kontrollitud toitu. Putini nõunike sõnul lähtub riigijuht sellest, et kui liiga palju süüa, siis võtab see ajult liialt energiat seedimiseks. Riigi juhtimisel peab aga aju kogu aeg töökorras olema.

Putini endine kaasa meenutas ka nende visiiti 2003. aastal Taisse. Putin keeldus seal söömast krabisuppi, millel kohalike sõnul on raviv toime.

Enne supi pakkumist Putin siiski maistes krabisid koos juurviljadega ja hiljem troopilisi puuvilju jäätisega ning kõrvitsapirukat.

2003. aastal kohtus ta kodumaal Krasnodaris ärimeestega ning sõi hea meelega boršisuppi ning kohalike kasvatatud tomateid.

Kaliningradi külastades oli Putin nõus sööma kalasuppi, punast kalamarja, suitsutatud angerjat ja pannkooke maasikatega.   

Vladimir Putin ja Ljudmila Putina läksid lahku 2013. aastal. Lahutus jõustus selle aasta aprillis. Paaril on kaks täiskasvanud tütart, kellest üks elab Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles