Punane Rist ei jaga nälgivatele inimestele humanitaarabi laiali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa augustikuine humanitaarabikolonn lahkumas Luganskist.
Venemaa augustikuine humanitaarabikolonn lahkumas Luganskist. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline abiorganisatsioon Punane Rist ei jaga Luganskist ümberasunud inimestele, kes jäid oblasti territooriumile terrorismivastase operatsiooni tsooni lähistele, süüa ja seetõttu rahvas nälgib.

Luganski oblastis Starobilskis käivad inimesed iga päev Punase Risti esinduse juures ja loodavad, et sealt jagatakse neile toiduaineid, vahendab TSN.  

Humanitaarabi laialijagamise eest vastutab Punase Risti Rahvusvaheline Komitee, pretensioonid selle puudumise kohta laekuvad aga Ukraina Punasele Ristile. Ukraina ametnikud selgitavad inimestele iga päev, et on valmis toiduaineid välja jagama, kuid neile edastati ainult sellised asjad, mis riknevad kiiresti.   

«Me jagasime välja juurviljad, mis meieni jõudsid. Me pole saanud ei suhkrut, kruupe ega ka makarone. Jah, rahvusvaheline komitee vedas selle kõik kohale ja need on laos. Mina pole aga saanud korraldust kõik need ained laiali jagada,» rääkis Ukraina Punase Risti esindaja.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles