Stockmanni tegevjuht pani ameti ootamatult maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmann Groupi tegevjuht Hannu Penttilä.
Stockmann Groupi tegevjuht Hannu Penttilä. Foto: SCANPIX

Stockmann Groupi tegevdirektor Hannu Penttilä pani täna ameti maha, kuni uue juhi leidmiseni täidab tema seniseid töökohustusi nõukogu esimees Kaj-Gustaf Bergh.

Penttilä (s 1953) teatas mai lõpus, et jääb selle aasta lõpus pensionile. Tookord ei täpsustatud, kas ta jätkab sinnani ka tegevjuhina või mitte.

YLE andmetel läheb Penttilä pensionile vastavalt kokkuleppele ehk selle aasta lõpus. Ta on töötanud Stockmannis erinevatel ametikohtadel alates 1978. aastast.

Stockmann Groupil on majanduslikus mõttes rasked ajad. Selle aasta teise kvartali maksude-eelne kahjum oli 3,8 miljonit eurot. Eelmisel aastal teenis kontsern sama ajal aga 21,6 miljoni euro suuruse kasumi.  

Kontserni käive vähenes 8,9 protsenti 495,3 miljoni euroni, võrreldes 543,6 miljoni euroga mullu samal perioodil.

Ettevõte valmistab ette strateegia uuendamist. Grupi kinnitusel edeneb uuenduste sisseviimine nii nagu planeeritud.  

Stockmann Groupi uus tegevjuht peaks selguma enne selle aasta lõppu. Samal ajal peaks selguma ka Stockmann Retaili ja Real Estate’i üksuste juhid.  

«Stockmanni strateegi uuendamine käib ja mina selles ei osale, kuna vastutus uue strateegi teostamise eest on teiste õlgadel. Nüüd on õige aeg astuda kõrvale, kuna operatiivtegevuses on pilk suunatud järgmise aasta tegevusplaanide väljatöötamisele ja uute juhtide ametisse nimetamisele,» seisab kirjas Penttilä meediale edastatud teates.     

Juuni lõpus pani ameti maha Stockmann Groupi tegevdirektori asetäitja Maisa Romanainen.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles