Merkeli koalitsioon vajub üha sügavamale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murelik Angela Merkel kaotab poolehoidjaid
Murelik Angela Merkel kaotab poolehoidjaid Foto: SCANPIX

Saksamaal läbiviidud küsitluste tulemused näitavad, et Angela Merkeli valitsuskoalitsioon ei ole suutnud pooldajaid koguda, vaid hoopis vastupidi – ta on neid veelgi kaotanud.

Liidukantsler Angela Merkel on täna enne suvepuhkusele minemist valmis vastama ajakirjanike küsimustele. Arvatavasti peab naine pikalt rääkima valitsuse olukorrast, kuna viimasel ajal pole koalitsioonis palju positiivset, vahendab Spiegel-Online.

Forsa Instituudi poolt läbiviidud uuringud näitavad, et koalitsioon on võrreldes eelmise nädalaga veelgi poolehoidjaid kaotanud ning seda toetab hetkel veel vaid 34 protsenti vastanutest. See on seni kõige madalam tulemus, mis koalitsioon kogunud on.

Opositsiooniparteid aga naudivad oma populaarsuse tõusu. Sotsiaaldemokraatlikku Parteid (SPD) pooldab 28 protsenti ja Roheliste erakonda rekordilised 19 protsenti vastanutest. Vasakparteid toetab 11 protsenti küsitletutest.

Kui Saksamaal toimuksid hetkel parlamendivalimised, võiksid SPD ja Rohelised 47 protsendise toetusega moodustada valitsuse.

Ka Allensbachi Instituudi poolt läbiviidud küsitlused ei anna positiivsemaid tulemusi ning annab nii Kristlik-Demokraatlikule liidule kui ka SPDle võrdselt 31,5 protsendise toetuse.

Forsa küsitluses osales 2500 valimisealist kodanikku, keda küsitleti 12.-16. juulil. Allensbachi uuring viidi läbi 2.-15. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles