Suurbritannias Rotherhamis kasutati 16 aasta jooksul seksuaalselt ära 1400 last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotherham
Rotherham Foto: SCANPIX

Suurbritannias Põhja-Inglismaal Rotherhamis ja selle ümbruses langes 16 aasta jooksul 1400 last seksuaalse ärakasutamise ohvriks.

Selle nädala teispäeval avaldatud raportis seisab, et lapsi kasutasid ära Aasia päritolu meestegängid, kelle vastu linnavõimud, sotsiaaltöötajad ja politsei astuda ei julgenud, kuna kartsid rassistideks tembeldamist, edastab The Telegraph.  

Paar noorsootöötajat tegid politseile laste vastu suunatud seksuaalvägivalla kohta avalduse, kuid seda peeti liialduseks.

Rotherhamis ja selle lähiümbruses toimunut hakati lähemalt uurima pärast seda kui väljaanne The Times avaldas sellel teemal artikli.

Esimesed kohtuotsused seksuaalkuritegudega tegelenud meestele loeti ette 2010. aasta sügisel. Viimase aastaga on uuritud veel 15 isiku tegevust ning osadele neist on esitatud süüdistus.

Politsei ja võimuesindajad palusid seksuaalkuritegevuse ohvriteks langenutelt vabandust.

Sekuaalkuritegusid pandi Rotherhamis toime ajavahemikul 1997 – 2013. Lisaks vägistamisele ja seksuaalperverssustele tegelesid gängid inimröövi, inimkaubanduse ja vägivallaga.

Noorimad ohvrid olid vaid 11-aastased.

Raporti kohaselt oli ohvrite seas palju selliseid lapsi, kes oma päritolu ja tausta tõttu olid haavatavad.

Senistel andmetel langes seksuaalvägivalla ohvriks 1400 last, kuid see arv võib olla suurem.

Võimuesindajad olid seksuaalkuritegudest teadlikud, kuid ei sekkunud, kuna kartsid rassistideks tembeldamist.

Rotherhami linnavalitsuse juht Roger Stone astus pärast seksuaalvägivalla raporti avaldamist tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles