Itaalias toimus taas suur maffiahaarang

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks möödunudnädalase maffiahaarangu käigus arreteeritu.
Üks möödunudnädalase maffiahaarangu käigus arreteeritu. Foto: SCANPIX

Itaalias arestiti 250 miljoni euro (3,9 miljardi krooni) väärtuses varasid ja arreteeriti kümneid inimesi, keda süüdistatakse sidemetes Calabria maffiaga, vahendab sealse politsei tänast teadet ajaleht Irish Times.


See on viimasel ajal juba teine suurem arreteerimiste laine, mis on sihitud ka rahvusvahelises narkokaubanduses võtmerolli mängiva 'Ndrangheta vastu.

Lõuna-Itaalias Corigliano Calabro linnas anti hommikul välja 67 arreteerimisorderit. Vahistatute seas on ka kaks sealse linnapea venda. Seoses sama operatsiooniga arreteeriti inimesi ka Bolognas ja Milaanos. Kinnipeetuid süüdistatakse maffiasidemetes, väljapressimises, liigkasuvõtmises ning relvade ja narkootikumidega äritsemises.

Möödunud nädalal vahistas Itaalia politsei vähemalt 320 Calabria maffiaga seotud inimest, nende seas ka kuritegeliku organisatsiooni juhtfiguure.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles