Venemaa tahab luua nn humanitaarsilda Donetskisse ja Luganskisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid parandavad oma soomukit baaslaagris Donetski oblastis.
Ukraina sõdurid parandavad oma soomukit baaslaagris Donetski oblastis. Foto: SCANPIX

Venemaa tahab luua humanitaarsilda Ida-Ukraina lahingupiirkonda, et sealsetele elanikele korduvalt abi toimetada, ütles asekaitseminister laupäeval.

Vene võimud, sotsiaalorganisatsioonid ja ettevõtted «ei mõtle ainult ühe humanitaarkonvoi saatmisele, mida me oleme juba teinud, vaid teisele, kolmandale, kümnendale», ütles asekaitseminister Anatoli Antonov usutluses riiklikule uudisteagentuurile RIA-Novosti.

«Meile meeldiks, kui oleks normaalne humanitaarsild» Venemaa ning venemeelsete separatistide valduses olevate Luganski ja Donetski vahel, kuhu on sõjategevuse tõttu palju tsiviilelanikke lõksu jäänud.

Venemaa saatis möödunud nädalal Kiievi nõusolekut ära ootamata ja ilma Punase Risti vaatlejateta Ida-Ukrainasse rohkem kui 200 veokist koosneva humanitaarabikonvoi, mis Moskva väitel sisaldas 1800 tonni toiduabi.

Ukraina võimud nimetasid sammu otseseks invasiooniks.

Praegu peavad Ukraina ja Vene võimud läbirääkimisi teise abikonvoi üle. Vene välisminister Sergei Lavrov ütles reedel, et Ukraina valitsus on põhimõtteliselt nõus.

Kiiev kahtlustab Venemaad humanitaarmissiooni kattevarjus Ida-Ukraina separatistidele sõjatehnika toimetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles