Poola uueks peaministriks võib saada Maarjamaa Risti kavaler

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewa Kopacz ja riigikogu endine esimees Ene Ergma mullu jaanuaris riigikogu istungite saali fuajees.
Ewa Kopacz ja riigikogu endine esimees Ene Ergma mullu jaanuaris riigikogu istungite saali fuajees. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Ülemkogu alaliseks eesistujaks saava Poola peaministri Donald Tuski asemel võib valitsusjuhiks saada senine parlamendispiiker Ewa Kopacz, kes pälvis tänavu Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi.

Poola meedia teatas viidates allikatele võimuerakonnas Kodanikeplatvorm, et kõige tõenäolisem Tuski mantlipärija on just 57-aastane parlamendi alamkoja marssal. Tusk asub Herman Van Rompuy asemel ülemkogu presidendina tööle 1. detsembril.

Lisaks sellele, et Kopaczist saab tõenäoliselt valitsusjuht, saab temast Kodanikeplatvormi  allikate väitel ka erakonna uus esimees.

Meditsiiniharidusega Kopacz, kes varem on töötanud ka tervishoiuministrina ja parlamendisaadikuna, ütles möödunud nädala reedel, et ta on valmis asuma valitsusjuhiks, kui tema erakond nii otsustab.

Võimaliku kandidaadina valitsusjuhi kohale on mainitud ka tema erakonnakaaslasest kaitseministrit Tomasz Siemoniakit. Seejuures pälvis ka Siemoniak tänavu Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles