SNBO: Ukraina sõdurid jätsid Luganski lennuvälja maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid 1. septembril Kramatorskis (Donetski oblast).
Ukraina sõdurid 1. septembril Kramatorskis (Donetski oblast). Foto: SCANPIX

Ukraina terrorismivastase operatsiooni üksused, kes kaitsesid terroristide ja Vene sõdurite eest Luganski lennuvälja, jätsid selle objekti saadud korralduse tõttu maha.  

«Luganski suunal viibinud Ukraina sõjaväelased said korralduse ja lahkusid Luganski lennuväljalt,» rääkis Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) kõneisik Andri Lõssenko.

Ta märkis, et tulistamise täpsust arvestades võib teha järelduse, et kuulipildujatest tulistavad professionaalsed sõjaväelased.  

Eile õhtul püüdsid 1500 Ukraina sõdurit vallutada Luganski lennuvälja, kuid terroristid piirasid nad sisse. Täna hommikul käisid lennuvälja kaitsjate ning Vene Föderatsiooni relvajõudude tankipataljoni toetusel tegutsenud terroristide vahel lahingud.

Eelmisel ööpäeval sai terrorismivastase operatsiooni tsoonis surma seitse ja vigastada veel 25 Ukraina sõdurit, kinnitas Lõssenko tänasel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles