Uuring: üha enam ameeriklasi joob alkoholi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllekruus.
Õllekruus. Foto: SCANPIX

Hiljuti avaldatud mahukas uurimus näitab, et üha enam täiskasvanud ameeriklasi tarbib alkoholi.

Aastatel 1992-2002 suurenes meeste ja naiste arv, kes alkoholi tarbisid. Samas näitab uurimus, et ameeriklased ei joo rohkem, kuna keskmine jookide arv, mis kuu jooksul tarbiti, on jäänud samaks, vahendab CNN.

«Üha enam inimesi joob, aga tundub, et nad ei joo rohkem ega sagedamini ,» ütles Minnesota Ülikooli alkoholiekspert Rhonda Jones-Webb, kes ei olnud uuringuga seotud.

Siiski näitas uuring, et on kasvanud nende inimeste arv, kes vähemalt korra kuus tarbivad viis või enam jooki päevas.

Kuigi uuring ei avalda andmeid pärast 2002. aastat, arvatakse, et alkoholi tarbijate arv kasvab endiselt. Eriti suureks põhjuseks peetakse majandussurutist ja tööpuudust, mis tihti inimesi alkoholi tarbima paneb.

Uuringu kohaselt kasvas alkoholi tarbivate meeste arv viielt protsendilt seitsmele ning naiste arv kaheksalt üheksale protsendile. Etnilistest gruppidest ja rassidest joovad kõige rohkem valged mehed, kes joovad ligi 22 protsenti enam kui mustanahalised või latiinod.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles