Daniljuk: Ukrainas on hukkunud vähemalt 2000 Vene sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur seisab tanki kõrval, mida Rostovi oblastis Ukraina piiri lähistel hakatakse veokile laadima.
Vene sõdur seisab tanki kõrval, mida Rostovi oblastis Ukraina piiri lähistel hakatakse veokile laadima. Foto: SCANPIX

Ukrainas on hukkunud vähemalt kaks tuhat Vene sõdurit, kaitseministri nõuniku Oleksandr Daniljuki kinnitusel on neist enamik dessantväelased.

Tema sõnul on hädavajalik toetada kontakte hukkunud Vene sõjaväelase sugulastega, vahendas Korrespondent.net.

«Praegu on väga tähtis luua mitteametlik struktuur, mis hakkaks pidama sidet hukkunute sugulaste ja elus olevate Vene sõdurite ning ohvitseridega,» lisas ta.

Kaitseminister Valeri Heletei oli varem öelnud, et terrorismivastane operatsioon sai läbi ja Ukraina peab end kaitsma Venemaa vastu. Vene välisministeerium avaldas taolise avalduse peale nördimust.

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas eile, et Ukraina vägede võitlusvaim on tugev ja sõdurid on valmis kaitsma oma territooriumi ja seda vaatamata keerulisele olukorrale, mille on põhjustanud Vene vägede invasioon.    

Eile sai teatavaks, et muutub Ida-Ukrainas toimuva terrorismivastase operatsiooni formaat. «Otsust selle formaadi muutmise kohta pole veel langetatud, kuid mina arvan, et lähiajal me kuuleme laiematest otsustest, sealhulgas kaadrit puudutavatest,» rääkis Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) kõneisik Andri Lõssenko.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles