Lõuna-Hiinat tabas järjekordne taifuun

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA satelliitpilt Hiinat tabanud troopilisest tormist Chanthust
NASA satelliitpilt Hiinat tabanud troopilisest tormist Chanthust Foto: SCANPIX

Täna tabas Lõuna-Hiinat viimase seitsme päeva jooksul juba teine taifuun, mis häiris nii laeva- kui ka lennuliiklust.

Xinhua uudisteagentuuri sõnul tabas Chanthu-nimeline taifuun Guangdongi provintsi Leizhou poolsaart täna pärastlõunal. Laevaliiklus Hainani saare ja mandri vahel on katkestatud ning mitukümmend lendu on tühistatud. Üle 26 000 kalapaadi on Hainani sadamates varjul, vahendab Reuters.

Valitsus hoiatas inimesi ning käskis püsida ruumides ning sulgeda kõik aknad ja uksed.

Alates aasta algusest on Hiinas paduvihmade ja tormide tõttu surma saanud vähemalt 701 ning kadunuks jäänud 347 inimest.

Meteoroloogid ennustavad Hiinasse veel tugevaid vihmasadusid, mistõttu kardetakse 1998. aastal toimunud katastroofi kordumist, kui üle 4000 inimese sai Jangtse jõe üleujutusel surma. Valitsus rahustab inimesi lubadusega, et nüüd ollakse paremini ette valmistatud.

Peaminister Wen Jiabao ütles täna, et olukord on väga tõsine ning kutsus üles tegema suuremaid jõupingutusi katastroofi ärahoidmiseks.

«Riik on hetkel kriitilises seisundis, kuna tuleb võidelda üleujutustega ning veetaseme tõusuga. Olukorra muudavad veel tõsisemaks taifuunid,» ütles Wen.

Eelmisel nädalal tabas Hainani saart taifuun Conson, mis tappis kaks inimest ning liikus edasi Vietnami suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles