Allikas: Prantsusmaa jätkab Mistralide ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmimisjärgus Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases.
Valmimisjärgus Mistral-klassi dessantlaev Vladivostok Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jätkab vastuolulise Mistrali-tarne peatamise otsusest hoolimata helikopterikandjate ehitamist, ütles informeeritud allikas neljapäeval.

President François Hollande teatas kolmapäeval, et Ukraina olukorda arvestades ei ole õige aeg Venemaale sõjalaeva tarnida.

Teemaga kursis olev allikas ütles, et Hollande'i büroo selgituse kohaselt «ei ole täidetud Prantsusmaa tingimused sõjalaeva tarnimiseks, kuid ei ole tulnud käsku peatada nende ehitamine».

Töö jätkub mõlema Mistrali kallal, mille Venemaa on Prantsusmaalt tellinud.

Sõjalaevu ehitav firma DCNS keeldus teadet kommenteerimast ega soovinud rääkida ka miljarditesse eurodesse ulatuvatest trahvidest, mis Prantsusmaad ähvardavad, kui ta lepingu tingimusi ei täida.

Prantsusmaa nõustus 2011. aastal ehitama ja müüma Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühetekokku 1,2 miljardi euro eest. Esimene laev oli kavas tarnida Venemaale tänavu oktoobris või novembris ning teine 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles