Grybauskaitė: NATO liikmed kiitsid täiendavad julgeolekumeetmed heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė NATO tippkohtumisel.
Dalia Grybauskaitė NATO tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

NATO liikmesriikide valitsusjuhid jõudsid Walesi tippkohtumisel kokkuleppele meetmetes liitlaste, sealhulgas Leedu julgeoleku tagamiseks, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė täna.

«Tippkohtumisel kindlustati USA ja teiste NATO liitlaste kohaloleku suurendamine Balti riikides ja Poolas. Kaitseplaane hakatakse tegelikke ohte arvesse võttes regulaarselt uuendama. Alliansi kollektiivkaitset tugevdatakse ning luuakse kiirreageerimisjõudude kiirüksus. Staabid luuakse Leedus ja teistes Balti riikides,» ütles president pressiteates.

Grybauskaitė sõnul viib Venemaa läbi Ukraina-vastast agressiooni ja võib adekvaatse vastuse puudumisel minna veel kaugemale.

«Walesis heakskiidetud meetmed tugevdavad alliansi kaitsevõimet ning kujutavad endast ka selget pühendumist kaitsta ohu korral Leedut ja teisi Balti riike,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles