Matvijenko: Vene «vabatahtlike» arv Ukrainas suureneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete mässuliste hauad Ida-Ukrainas Donetskis.
Venemeelsete mässuliste hauad Ida-Ukrainas Donetskis. Foto: SCANPIX

Vene Föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko rääkis täna, Donbassis suureneb Venemaalt pärit «vabatahtlike» arv.

«Me näeme, et nende inimestega ridadega, kes võitlevad mehiselt oma õiguste, õigluse ja rahu eest meie vennasrahva kodumaal, liitub üha rohkem vabatahtlikke Venemaalt,» rääkis Matvijenko Ukrainas hukkunud Rossija Segodnja fotograafi Andrei Stenini ärasaatmisel, vahendas newsru.com.   

ׂ«Nad ei saa vaadata pealt, kuidas suurtükkide ja lahinglennukitega hävitatakse linnu ja külasid, haiglaid ja koole, kuidas hukuvad rahulikud elanikud. Nad jäävad seisma kõrvuti omakaitse liikmetega,» märkis ta, rääkides Vene «vabatahtlikest» separatistide ridades.

Matvijenko nentis, et «ka nende seas on kaotusi».

Vene riiklikud telekanalid näitasid hiljuti alles esimest korda kaadreid Ukrainas hukkunud Vene sõjaväelastest, kes võitlesid Ukraina armee vastu. Samas selgitati televaatajatele, et venelastest sõdurid võtavad spetsiaalselt puhkuse selleks, et nad saaks osaleda lahingutegevuses Ida-Ukrainas.  

Samas ülistavad telejaamad nende vaprusest, kes andsid elu, et kaitsta separatistide ideid ja annavad televaatajatele mõista, et nende üle peaks tundma uhkust.

Erinevalt üleriigilistest telejaamadest on sõltumatud kanalid juba mõnda aega edastanud teateid just nagu salaja Ukrainasse saadetud Vene sõdurite arvatavast hukkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles